Om oss

Vi heter Maria och Magnus Herbst och det är vi som driver Hildesborgs hunddagis och hundpensionat I Tygelsjö.

Jag Maria har jobbat i hundbranschen som hundtrimmare sen -97.

Mitt trim heter Marias hundtrim och har funnits i Malmö hela tiden tills jag flyttade min salong till Hildesborg 2010 där jag och min man Magnus startade vår dröm om att starta hunddagis & pensionat.

Maria är utbildad hundtrimmare och dagisföreståndare och fick mitt diplom 1997 hos Helene Nilsson på Stora Hammars gård i Höllviken som var uppfödare på welsh terriers samt domare på diverse raser. I utbildningen deltog jag även i deras hunddagis som ingick i utbildningen. Där jag fick goda kunskaper om regler, djurhållning, rangordning.

 

Magnus är förskollärare i botten och har jobbat i 16 år i skolan och förskolan. Han har haft egen hund lika länge och har ett stort intresse för hunden som vän. Vi har 5 barn sammanlagt och många egna hundar då vi har uppfödning på Bichon frisé och Shetland sheepdog. 

 

Januari 2010 tog vi över Hildesborgs hunddagis/hundpensionat som ligger oss varmt om hjärtat. Både Magnus och jag har 2012 gått en utbildning hos Aurora Hundtjänst i Stockholm och fick diplom inom flockhantering. Här hos oss jobbar vi med hundar i flock så denna utbildningen var en självklarhet för oss. Vi fick lära oss om hur man kontrollerar en hundflock, läser av individer, rangordning, förutse beteenden mm.

Vi har ett brinnande intresse för hunden och vårt resultat i vårt arbete står för trygghet ,noggrannhet, säkerhet och gemenskap det är viktigt för oss att hunden trivs.

 

Mvh Maria & Magnus

 

Våra Anställda

Jennifer

Jennifer är anställd här hos oss sen 2011.

Hon har har en 3 årig utbildning inom djurhållning som hon läst på Svalövs naturbruksgymnasium där hon även var delaktig i deras hunddagis. Jennifer har en godkänd utbildning som motsvarar kriterierna för att jobba på hunddagis/pensionat. Hon tog studenten 2011 och varit anställd här sedan dess.

Jennifer är noggrann och har ett gott öga till alla hundarna som får sin del av kärlek och klappar. Hon är väldigt duktig i sitt arbete med hundarna. Jennifer har ett stort hjärta för djur och hundar och har haft 2 goldens, en papillon och en pudel samt idag har hon 3 st Chinese crested powder puff, Mira, Sky och Daisy.

Johanna

Johanna har varit anställ hos oss sen 2012.

Johanna gick gymnasieutbildning i Ystad på Österport skolan inriktning djurvård & hund. När hon hade sin praktik hamnade hon hos oss på Hildesborg. Vi tyckte redan då att hon hade bra hand med hundarna. Så vi anställde henne att jobba varannan helg och vissa kvällar och hon hoppar in extra när det behövs.  Johanna är en klippa som är engagerad och ställer upp i alla väder. Johanna har stort hjärta för hundar och har själv en Yorkshire kille som heter Melvin samt har hon en egen häst som hon rider och sköter om på sin fritid.

Johanna fortbildade sig hos Maria Herbst som är certfierad hundfrisör. Johanna har gått en 1 årig utbildning hos Maria Herbst för att bli hundfrisör åren 2013-2014. Efter utbildningen stod klar med erhållet Diplom så driver Johanna sitt eget hundtrim ( Johannas Hundtrim) Hon trivs bra med att både jobba med hundarna ute och i sitt hundtrim, det är en bra kombination. 

Praktikanter / Arbetsträning

Vi har samarbete med olika gymnasie skolor samt arbetsförmedlingen. Tar emot elever året runt. Elever som läser djurhållning inriktning hund lägger gärna sin praktik hos oss. Finns inget bättre än att få praktisera här med våra fyrfotade vänner. Hundarna är dom bästa lärarna, lyssna se och lär. Du ska tyda deras kroppspråk och läsa av hundens signaler.